Kuka tämän kaiken takana on...

Oma kuva
Helsinki, Finland
Olen ideaähkyyn taipuvainen itseoppinut puuhaaja. Tervetuoloa katsomaan näppien tuotoksia. I'm a self-taught entrepreneur, interested in handi craft and somethimes overwhelmed with new ideas. Lately I've been keen on making purse organizers/pouches. But I also keep on making jewellery. Both purse organizers and silver chains are ”taylor-made.” So that each customer gets just the kind he/she wants. All my silver jewellery is sold by order and imprinted . Let me know if you want to order for your self or as a present a pouch or a piece of my jewellery. My e-mail address is anin@welho.com

keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Paras cinnamon roll resepti mitä olen kokeillut

Nam Nam ja Lurpsis

 Tässä nämä herkut kuvattuna. Kuva ei nyt tosiaankaan kerro koko totuutta, sillä tätä makua ja tuoksua ei voi millään liittää näihin kuviin. Jos jotakin kuitenkin täytyy vielä mainostaa tästä unelmaisesta herkusta, niin mieheni joka ei pidä makeasta söi tätä herkkua ihan innossaan. Ennenkuulumatonta!

Löysin tämän reseptin netistä ja alkuperäinen ohje on amerikkalaisilla mitoilla kirjoitettu. Muunsin mitat suomalaiseen mittayksikköön ja jaoin vielä alkuperäisen ohjeen puoliksi. Mutta tässä tämä resepti työohjeineen:

Tarvitset:

Taikinaan
0,5 l maitoa
100 gr voita
1 dl sokeria
1 pkt hiivaa (tuorehiiva)
n. 10 dl vehnäjauhoja + 2 dl kaulintavaiheeseen
½ tl leivinjauhetta (alkuperäisessä ohjeessa sanottiin että kukkurallinen mitta, joten laita hieman enemmän kuin ½ tl kaikkia näitä aineita)
½ tl soodaa
½ rkl suolaa

Täytteeseen
voita
ruskeaa sokeria
kanelia

Kuorrutteeseen
noin 2,5 dl pölysokeria
1 tl vanilijasokeria
0,5 dl maitoa
25 gr voita
hippunen suolaa

Ja se tehdään näin: :)

Sekoita maito, voi ja sokeri kattilassa ja lämmitä sekottaen niin että ainekset sulavat. Siirrä syrjään ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva ja sekoita jotta se liukenee nesteeseen. Sekoita toisessa astiassa kuivat aineet keskenään. Sekoita neste ja jauhot keskenään, ei tarvitse vaivata, vain sekoittaa niin ettei ole jauhoklimppejä. Peitä astia liinalla ja anna kohota vedottomassa paikassa noin tunnin. (Minulla kohosi reilusti yli tunnin)

Kohotuksen jälkeen kaada löysä taikina jauhoitetulle alustalla jossa on reilusti jauhoja. Vaivaa jauhot taikinaan, niin ettei taikina tartu kiinni kaulimeen ja alustaan. Sen ei ole tarkoitus kuitenkaan olla mikään napakka taikina, ainoastaan niin ettei se liimaudu kiinni alustaan.

Puolita taikina ja kauli siitä tasainen levy, aivan niinkuin korvapuustia tehdessä. Levitä kaulitulle taikinalle voita tasaisesti, ripottele ruskeata sokeria reilusti sekä kanelia. Kääri rullalle ja tarkista että rulla pysyy kiinni. Leikkaa terävällä veitsellä tasakokoisia paloja ja nosta ne rasvattuun vuokaan leikkuupinta ylöspäin ja  niin että palojen väliin jää vähän rakoa. Anna nousta liinan alla noin 20 minuttia.

Tee sama juttu toiselle taikinan puoliskolle. Minulla loppui kaneli kesken, joten korvasin sen Marianne murusilla sekä pienillä vaahtokarkeilla, jotka levittelin tasaisesti voidellun taikinalevyn päälle. Sama rullaus systeemi ja loppu latominen kuin edellisellä pulla satsilla.

Paista uunissa noin 200 asteessa uunin keskivälissä suunilleen 15 minuuttia kunnes pullat ovat päältä vähän ruskistuneet.

Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään.Kannattaa sulattaa voi esim. mikrossa nesteeksi ja sitten lisätä muut aineet, muista suola!  Kuorrute saa olla löysää, mutta ei klönttistä eikä ohutta lirua. Lisää nestettä tai pöylysokeria tarpeen mukaan. Alkuperäisessä ohjeessa luki, että ½ pussia pölysokeria käytetään tähän annokseen. No, en tiedä minkä kokoisia pölysokeripusseja siellä myydään, mutta jos se on niin kuin yleensä, niin ne ovat huomattavasti suurempia paketteja kuin meillä, joten varaa pölysokeria riittävästi tähän hommaan.

Kaada kuorrute pullien päälle sikin sokin , mutta kuitenkin niin että jokainen pulla saa kuorrutetta. Tämä kuorrute hommeli kannattaa tehdä silloin kun pullat ovat vielä vuoassa.

Tässä ensimmäisessä kuvassa olevissa pullissa on sisällä vaahtokarkkeja ja marianne murua. Kuvan jälkeen lisäsin vielä kuorrutetta, sillä muuten osa näyttäisi surullisen näköisiltä. Nimesin nämä tivolipulliksi. (Hillittömän hyviä)
 Tässä alemmassa olevassa satsissa ovat kanelit kohdallaan. Olin juuri kaatanut kuorrutuksen kun nappasin tämän kuvan. Joten kuvaamisen jälkeen osa kuorrutuksesta valui alemmaksi pullien väliin. Tämä kaneli versio oli enemmän minun makuun, mutta kumpikin versio sai vahvaa kannatusta.

Siis ihan oikeesti näitä kannattaa leipoa! :)

Aluksi ajattelin, että tästä tulee ihan ällö makeeta, mutta ei tullutkaan. Pakastin äkkiä pullia välttääkseni yltiöpäisen himoni syödä niitä. Harmi, että pakastimen ovessa ei ollut lukkoa. Pulla oli tosi näppärä sulattaa ja voihan nenä, se oli silloin vieläkin parempaa kun se oli hiukka lämmin. Aghh... Onneksi perheen muutkin jäsenet hiippailevat pakastimen ja mikron luona tasaseen tahtiin, ehkä nämä eivät kaikki päädykkään minun napaani.

Nyt on pakko pitää kädet kiireisinä, ettei sormiin vaan tartu pullaa....Tai jospa suunnittelisin erilaisia täytteitä näihin, ehkä joku kirpakka sitruuna systeemi tai vaikka kirsikkaa. Hmm... täytyypä kokeilla :D

Mutta ei! Seuraava postaus sisältää lankamaailmaa. Huivi on jo tehty! Hillittömän paksuilla puikoilla vielä. Olin kuin Liisa Ihmemaassa kun väkersin silmukkaa niillä, mutta lisää myöhemmin.

9 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voiko tänne tehdä valituksen laajentuneesta vyötäröstä?
Siis ihan sairaan hyvää!! Tein pellillisen ja kuinkas kävi? MElkein napsein mukuloita sormille :)

Joikaaja kirjoitti...

Ymmärsinkö oikein, ettei taikinaa tarvitse alustaa?

Joikaaja kirjoitti...

Ymmärsinkö oikein, ettei taikinaa tarvitse alustaa?

AniN = Nina kirjoitti...

Ei tarvitse vaivata ainoastaan sekoittaa niin että taikina ei oo klimppinen. Ei siis sellaista vaivausta kuin normaali pullataikina.

AniN = Nina kirjoitti...

Sama ongelma täällä 😂 Vaikka onnistuisi laittaa niitä pakastimeen niin sieltäpä ne kuitenkin hämmästyttävän nopeasti pääsee suuhun.

Tarja kirjoitti...

Pölysokeri on vissiin siis tomusokeri? Voidellaanko pullia munalla ennen uuniin laittoa?

AniN = Nina kirjoitti...

Kyllä se on juuri sitä elintomusokeria. 😀 Pullia ei voidella ja ne näyttää tosi aneemisilta kun ne on paistettu. Kun kuorrutus levitetään hyvin jäähtyneiden pullien päälle näkyy vasta se lopullinen herkku. Tein näitä juuri viime viikolla ja hätäsenä kaadoin kurutteen lämpimien pullien päälle. Se oli todella huono idea sillä kuorrute suli pullien sisälle. No maku ei sinänsä muuttunut mutta se tuntuma ja näkö kylläkin. Eli kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ennenkuin kuorruttaa ne.

Hanu kirjoitti...

Ihanaa pullaa, kiitos reseptistä :) Sain tätä kerran tuliaisena ja sen jälkeen olen itsekin tämän muutaman kerran pyöräyttänyt. En uskalla kokeilla muita reseptejä, koska tämän on vaan ihan parasta herkkua =D

AniN = Nina kirjoitti...

Kiitos Hanu :)
Tää on meidän perheen herkku joka kilpailee porkkanakakun kanssa, kumpi on parempaa.